Yaşam

Şikayet Ettiler: MasterChef’te Yanlış Tanımlanan ‘Divriği Pilavı’ Tepkilere Neden Oldu!

Geçtiğimiz günlerde TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye’de Divriği Pilavı yapıldı. Programı izleyen Sivaslılar, pilavın yanlış anlatıldığını belirterek tepki gösterdi. Programı üzüntüyle izlediklerini söyleyen Divriği halkı, ‘Çeşitli kurumlar aracılığıyla şikayetlerimizi ve üzüntülerimizi dile getirdik’ dedi.

TV8 ekranlarının sevilen yarışması MasterChef Türkiye, iştah açıcı yemekleri ve renkli rakipleriyle tüm hızıyla devam ediyor.

Heyet koltuğunda Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu’nun oturduğu yemek yarışının sonuna doğru yavaş yavaş yaklaşıyoruz.

Rekorlar kıran programı keyifle izlerken bir yandan da görüntüleriyle midemizi bulandıran yemekler acıktırıyor.

Geçtiğimiz günlerde MasterChef’te Sivas’ın ünlü ve tescilli lezzeti Divriği Pilavı yapıldı.

Tarihi Mengücek Beyliği dönemine kadar uzanan Divriği Pilavı, Divriği Kaymakamlığı tarafından Coğrafi İşaretli olarak yapılan başvuru sonucunda 09 Ekim 2020 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

Ancak MasterChef’te Divriği Pilavı orijinalinin aksine kadayıfa sarılmış ve üzerine badem kullanılmıştır.

MasterChef’te tescilli pirincin yanlış tanımlanmasına tepki gösteren Divriği hanımları, Divriği pirincini aslına uygun olarak hazırlayarak yaklaşık bin yıldır tanımını açıkladı. Konak İşletme Müdürü Hülya Öz, Divriği pirincinin coğrafi tescilli pirinç olduğunu belirterek, yarışlarda bu tarz yapılmadan önce bu tarz araştırılarak hayata geçirilmesini istediklerini belirtti.

‘Maalesef üzüntüyle programı izledik. Programın reklamlarında Divriği pirinci olduğunu görünce Divriği’nin tanıtımından dolayı çok heyecanlandık ve çok sevindik ama programı izleyince hayal kırıklığına uğradık. Programda Divriği pilavı yapımıyla alakası olmayan bir tarifle bu pilavı yapmışlar. Çeşitli kurumlar aracılığıyla da mağduriyetlerimizi ve mağduriyetlerimizi dile getirdik. Umuyoruz ki bir şekilde sesimiz duyulur, sesimiz duyulur ve önümüzdeki günlerde gerekli düzenlemeler yapılır. Programda pilavda badem ve kadayıf kullanılmış ama Divriği pilavı yapımında badem ve kadayıf hiçbir şekilde kullanılmamış. Divriği pilavı, coğrafi işaretini kaymakamlığımız ve Divriği Hanımlar Derneği aracılığıyla başvurarak almıştır. Bu nedenle Divriği pirincinin tanımının orijinal haline uygun olarak araştırılarak yapılabileceğini umuyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu